minnen...

Jag under gymnasiet med min alkoholfria drink!


Vissa dagar känns livet lite sådär extra underbart. Idag är en sådan dag. Jag hittade nämligen en låda med gamla foton från förr och en massa soul / jazz låtar som jag lyssnade på mycket både när jag gick gymnasiet och sedan när jag var gravid. Direkt blev jag så himla glad i hela kroppen och kom ihåg alla helt underbara minnen jag har från den tiden.

Mitt sista år av gymnasiet var bland de bästa i mitt liv - fyllt av hästar, underbara fester, fantastiska resor och jag lärde känna mängder med härliga människor, jag blev världens "pluggis" och gick ut med precis de betyg jag drömt om, fick min lilla vovve Sessan och jag träffade min man! Eftersom jag reste så mycket när jag gick gymnasiet så lyssnade jag non stop på musik under resorna, så när jag sedan lyssnar på samma låtar igen kommer verkligen alla minnen upp... Härligt det där! =)


Ändå var det SÅ skönt att ta studenten för det var en sådan lättnad att nu själv kunna välja vem man vill umgås med ( det kan man ju faktiskt inte riktigt när man går i skolan), att känna sig så FRI och aldrig mer läsa natur eller matte (för mig var det helt helt fantastiskt med vetskapen att nu ska jag aldrig mer sitta av en mattelektion i hela mitt liv!). En gång i tiden hade jag nämligen en helt förfärlig människa som matte och naturlärare och hon har satt ett stort matematiskt hål i själen på mig - kommer aldrig glömma de många hemska timmarna man tvingades tillbringa i matte och natursalarna med en lärare som nästan mobbade sina elever... Hu! Ja - det är inte alltid lätt att vara elev om man inte råkar ha tur med sina lärare ( vilket jag sedan verkligen hade under mitt sista år i gymnasiet - kommer aldrig glömma de fantastiska människorna som jag än idag har kontakt med!)När jag sedan blev gravid började jag lyssna massor på "gymnasiemusiken" igen. Jag hade ju foglossning och annat smått och gott så jag var väldigt mycket hemma och vilade och tog hand om migsjälv. "Konstigt nog" så tyckte jag att det var urlyxigt! Jag menar - hur ofta här i livet kan man ligga och bli bortskämd i soffan? Trots mina gravidkrämpor och miljontals förvärkar så njöt jag så av denna tid som gravid. Ingen som helst stress, inga tidiga morgnar, inga krav...

Min uppgift var att ta hand om bebisen i magen, äta bra, sova bra och ha det bra! Inte fy skam det... Jag låg på soffan, åt praliner, lyssnade på musik, kollade film, tog emot vänner på besök, gick små promenader och bara njöt av detta magiska tillstånd - att vara gravid!

Visst, jag ska erkänna att jag gnällde en hel del på slutet med en tio dagar lång latensfas, fram och tillbaks till BB och sedan blev jag inlagd på slutet. Men min helhetsbild av graviditeten - det magiska vädge liksom hundra miljoner gånger tyngre så jag kände mig nästan lite helig som bar på ett barn. Det kändes liksom bara så "WOW". Jag kände mig så hedrad, så speciell och gick och putade med min stora mage så att INGEN i världen kunde ha en chans att missa att jag faktiskt va GRAVID!

Ja - härligt det där med minnen... Nu ska jag bara sätta in dem i ett album också. Nästa projekt! =)

Foto: Mette Ottosson, fler gravidbilder på mig hittar du här.

Kommentarer
Postat av: Becca & baby

Åh, va kul att du också har kontakt med gamla lärare. Det har jag också, och min bästa vän tycker att det är lite knasigt ;) Men vi har en del gemensamt och hon var en underbar lärare och förebild på högstadiet.Känner igen det där med putandet, jag hade alltid tajta kläder som framhävde magen extra mycket ;) hahaha, i slutet behövde man nog en ögon-transplantation om man missade mig, var kanon-stor! Underbart :DKram på er!

2012-01-08 @ 14:38:21
URL: http://grrsexymama.blogg.se/
Postat av: anna

Så roligt skrivet, vilket fint kåseri:-)

Jag minns den tiden också, som mycket positiv och speciell!

Kram, Anna

2012-01-10 @ 23:45:04
Postat av: anna

Så roligt skrivet, vilket fint kåseri:-)

Jag minns den tiden också, som mycket positiv och speciell!

Kram, Anna

2012-01-11 @ 00:00:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0